PROJECTES

A Dakar, l’Escola Pia té un centre en un barri que era de nova urbanització. És la casa Notre-Dame d’Afrique (DAKAR). D’un cantó realitza les funcions de casa de formació per als futurs escolapis, d’un altre cantó es centre d’acollida dels infants d’un barri nou a les afores de Dakar prop de l’aeroport on no hi ha pràcticament cap equipament esportiu.

Més informació

Construcció d’un centre d’acollida i formació per a infants i joves de la regió de Niombató, que viuen en petites poblacions disperses pel territori (selva) on no hi ha escola de secundària i no tenen mitjans per a desplaçar-se a diari per assistir a la que hi ha a Toubacouta, que és de l’Estat.

Més informació

L’Escola de Sainte Thérère va obrir fa 40 anys amb l’arribada a Sokone el 1963 d’un grup de tres monges de la congregació francesa de «Sœurs de la Providence de Lisieux». Fins al 1986, varen ser elles les que portaren l’escola amb l’ajut d’un equip de laics que, contagiats pel seu esperit, varen donar un gran suport a les monges.

Els sous eren molt petits i es pot dir que tots plegats, monges i mestres, treballaven per ajudar els nens més que no pas per guanyar-se la vida. Però l’any 1986 hi va haver un corrent de senegalització de les estructures educatives. Les monges que no tenien cap vocació pel País abandonaren l’escola, que passa a mans dels laics i a la diòcesi. L’augment en el cost dels salaris va impedir invertir diners en el manteniment del centre.

Més informació

La Casamance és una regió que ha patit, durant molts anys, les conseqüències dels enfrontaments armats entre grups de la regió i l’exèrcit senegalès. El projecte es proposa participar a resoldre el problema de la manca d’estructures comunitàries, d’una manera especial pel que fa a la formació per al desenvolupament comunitari, a l’organització d’activitats educatives i culturals per adults i joves, i també d’activitats lúdiques i esportives per als infants i joves, treballant per una més gran cohesió social. Al Centre també s’hi realitzaran tallers, cursos per adults i colònies de vacances.

Més informació

Aquest projecte està encaminat a la reforma de les infraestructures i a la reestructuració de la formació i l’activitat del Centre de Promoció Agrària de M’Lomp.

Aquesta institució, amb més de 30 anys de trajectòria, ha estat i vol seguir sent un suport important per als joves agricultors i ramaders de la regió, tant pel què fa a l’oferta de formació professional i ajut a la instal·lació i seguiment dels joves un cop finalitzen els estudis, com pel què fa a l’assessorament dels agricultors i ramaders de la zona en general.

Més informació

El projecte dóna suport a la construcció d’un col·legi de secundària i batxillerat al barri de Thiaroye de la població de Pikine, situada a l’extraradi de Dakar.

El barri de Thiaroye presenta, a nivell educatiu, les mancances típiques de les poblacions situades a l’extraradi de Dakar, que han crescut de manera exponencial en els darrers 40 anys fruit de l’emigració de interna del camp cap a la ciutat.

Més informació